Jellerød Have Grundejerforening               14. marts 2006

Indkaldelse til Generalforsamling
onsdag d. 22. marts 2006 kl.18.30 i Rådhuskælderen
Karlebo Rådhus, Egevangen 3B, 2980 Kokkedal

Dagsorden i henhold til vedtægterne.

1.1 Valg af dirigent

1.2 Fællessang

2. Kokkedal Bredbådsforsyning fortæller

3. Formandens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år

4. Niels Munk fra Teknisk Forvaltning, Karlebo Kommune (J.H. nr.3) fortæller om vores kloaknet og kommunens sidste undersøgelse.

5. Forslag fra Bestyrelsen:

5.1 “Kryb-i-ly-hus” på fællesarealet Ca. 25 m2 (Ide-udvalget)

5.2 Renovering af legepladsen for de lidt større børn på Fællesarealet (Ide udvalget)

5.3 Atholdelse af”Store Legedag” på Fællesarealet d. 3. lørdag i august hvert år (Ide-udvalget)

5.4 Penge til indkøb af frugtbuske- og træer til Fællesarealet (Ide-udvalget)

5.5 Tre nye bænkesæt til Fællesarealet

5.6 Omfanget af den årlige vedligeholdelse af Grønningen/Boldbanen

5.7 Hjemmeside for Jellerød Haves beboere og for bestyrelsen. Nedsættelse af kommunikationsudvalg med Erik Ankerstjerne og Anne Lise Marcussen og 2-3 medlemmer mere som vælges på generalforsamlingen i aften.

5.8 Vejstykket J.H. nr. 75 — nr. 93 gøres til § 40 vej

5.9 Fortsat beplantning af Sydskrænten

6. Forslag fra medlemmer:

6.1 Fra Birte Godtfredsen J.H. nr. 69 et forslag om mere lys på den snoede midtersti

6.2 Fra Anne Hooge og Lisbeth Rasmussen hhv. nr.48 og 49 forslag om at bænken ved trappen ned til børnehaven flyttes.

7. Forelæggelse af budget v. Hanne Andreassen

8. Fastsættelse af kontingent. Bestyrelsen foreslår en årlig forhøjelse på kr.400.-

9. Valg af medlemmer til Bestyrelsen:

På valg er: Anne-Lise Marcussen nr. 75 og Lizzi Worm nr. 101 Begge genopstiller!

10. Valg af suppleant:

På valg: Helle Engelhardt nr. 120. Helle Engelhardt genopstiller ikke!

11. Evt.:

Spørgsmål fra nr. 109 angående vedligeholdelsespligt

Opslag på træer?

Parkeringsproblemer

Hvilken standard for snerydning ønsker beboerne?

Bestyrelsen

Referat af generalforsamling i Jellerød Have Grundejerforening 22.3.2006

Formanden, Danielle Angelo(nr. 73), bød velkommen, og vi begyndte med en fællessang.

I alt var 45 husstande repræsenteret, og der var fuldmagter fra 5 husstande.

1. Valg af dirigent:

Bestyrelsen foreslog Carl Holten, som takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt og tilføjede en enkelt rettelse til dagsordenen.

2. Henry Angelo orienterede kort om Kokkedal Bredbåndsforsyning. Vi hørte dels om foreningens forhistorie og om fremtidige løsningsforslag. Situationen er pt., at man venter på, at Nesa begynder udgravninger i Kokkedal. Blovstrød Bredbåndsforening har fået en god aftale med Nesa, som Kokkedal Bredbåndsforsyning har tilsluttet sig. Men for kort tid siden meddelte Nesa, at de tidligst begynder at grave i 2007. Så spørgsmålet er nu, om vi skal vente på Nesa?

Spørgsmål fra salen: Carl Holten (dirigent) stillede et opklarende spørgsmål om, hvorvidt det er bebyggelsen eller den enkelte, der indgår aftalen: Svar fra Henry Angelo: den enkelte.

Erik Ankerstjerne (11): de nye fjernsyn vil kræve 20 mb.  Kan vi få det?
Svar fra Henry Angelo: De vil starte med 100 mb, og man kan selv vælge evt. højere.

Mogens Dalgård (10): i 1997 fik man i bebyggelsen et tilbud fra TDC, som nogle tilsluttede sig.
Svar fra Henry Angelo: Der er sikkert tale om kobberrør, et såkaldt hybridnet.

Alle kan orientere sig på adressen: www.kokkedal.net også om den økonomiske side.

3. Formandens beretning: (Danielle Angelo nr. 73)

I det forløbne år har bestyrelsen afholdt 8 bestyrelsesmøder plus 1 konstituerende møde.
Og så naturligvis en generalforsamling alt for sent – først sidst i april.  Formanden havde kludret i lokalebestillingen.

 Møderne går på skift hos de forskellige medlemmer, og man spiser middag sammen. Den der afholder mødet bliver kompenseret for udgiften med kr.400.  Desuden holder bestyrelsen en årlig frokost ude, i år foregik det i Kokkedal Golfklubs restaurant.

Året begyndte med en veritabel slåskamp med DSB og Banedanmark. Vi var trætte af det voksende rod på Jellerødgårdsvej – henslængte og parkerede cykler i og udenfor stativer, cyklevrag som bare blev liggende, cykler smidt ind i fredskoven. Først blev man stillet om i en uendelighed mellem de forskellige medarbejdere, så evig lang ventetid på tilbagemelding, så utallige møder  på Jellerødgårdsvej med diskussion om hvem som har lov til hvad, hvis ansvar er det, hvem tilhører stativerne, hvornår og med hvilken tilladelse er de i sin tid opstillet på vores fortov (findes ingen tilladelse). Endelig kom det frem, at DSB barsler med et anlægsprojekt som skal flytte alle cyklestativer ind på fredskovsområdet. Men denne oplysning kom først efter et personligt fremmøde på Sølvtorvet og forlange et svar og ved at true med at fjerne stativerne, hvis ikke vi fik svar. Derefter lovede de, alt imens man venter på den nye cykleparkering, at rydde op i stativerne, flytte dem længere ind mod skovkanten og vedligeholde bevoksningen hele vejen fra perronstien og op til trappen (i realiteten vores ansvar da fortovet helt op til trappen er vores). Vi prøvede først at få dem til at vedligeholde hele fortovskanten nede fra rundingen og op til trappen, mod at de fik lov at beholde deres cyklestativer, men det gik de ikke med til. Resten af sommeren og efteråret er der blevet holdt øje med, hvor ofte de kom og slog kanterne og ryddede op og faktisk var de der ret ofte. Der endte med at se helt nydeligt ud.

I år agter vi så at hage os fast i vores kontakt hos DSB, så de ikke glemmer, hvad de lovede. Sideløbende har vi sammen med Jens Rasted nr.34 forsøgt at få ud af Banedanmark, hvem der ejer/lejer Jellerødgårdsvej nr.13. Jens endte med helt at overtage opgaven og har forsøgt gennem et år at få et svar. Da vi deler fortov med nr.13, ville vi gerne vide, hvem der bor i huset; en seddel på døren om at henvende sig til bestyrelsen i J.H. er blot blevet fjernet uden reaktion i øvrigt.

Jens måtte opgive – tak Jens, for din ihærdighed!

Hele sagen om cyklestativerne begyndte i januar, og først efter midsommer blev det lavet i orden. 

 Så kom søstensprojektet. Peter Sund fik en aftale i stand med Rungsted Havn om, at de aftog stenene. Først var det meningen, at vi skulle være med til at betale transporten, men faktisk kom vi ikke til at betale noget. Der blev lagt barkflis på (vedtaget på sidste års gen.fors.). Først flyttedes alle sten ud på vejen i bunker. Flere grupper af beboere havde fulgt opfordringen til at komme og hjælpe. Stor tak til dem som hjalp. Personligt synes jeg det ser rigtig pænt ud med flis, og det er rart at vide det ikke kan benyttes som kasteskyts. Der har da heller ikke været knuste gadelamper siden. (billede.nr.1)

 

I april fik vi så vores nye legehus og sandkasse på den snoede midtersti. Begge dele er blevet brugt flittigt og med stor glæde af de små. Det har været en fornøjelse at få gjort færdigt – tak til Bjarne og Snus, som fulgte og bar. Vi overvejer at udvide med en lav balancebom og evt. et stort plastikrør, man kan kravle igennem. Det skal vi tale med småbørnsforældrene om her i foråret. (billeder nr.2+3)

Tidligt i juni måned havde vi skybrud i Jellerød Have med derpå følgende oversvømmelser. Helt slemt var det på vejen ved sydskrænten og ind mod nr.75, hvor haven stod under vand. Der blev ringet til kommunens vandafdeling og vi fik besøg af Charly Dahlsen, som kom, så og konstaterede at vores brønde var fyldt op med alverdens murbrokker, stumper, byggeaffald, søsten, cement, grus etc. etc.

De store brønde (med de meget store dæksler) tilhører kommunen, mens de små regnvandsbrønde jo, som vi ved, tilhører Jellerød Have – følgelig skal vi selv betale oprensning af regnvandsbrøndene.

 Dagen efter kom kommunen og begyndte deres oprensning. Det var noget af en forestilling at overvære, næsten arkæologisk.  En regnvandsbrønd var fuldstændig stoppet af cement og mørtel hældt ned af håndværkere, som har været på byggeopgave. Her skal mindes om, at når man har håndværkere – det være sig murere el. andre skal man huske at bede dem lægge presenning på asfalten, før de kører byggeaffald ud på vejen. Ligeledes er der dødsstraf for at tømme spande med mørtel og cement ned igennem ristene. I det hele taget som Charly Dahlsen sagde: brønde er kun til vand !   (billeder nr.4+5+6+7). Bestyrelsen vil udfærdige en skrivelse med retningslinier til håndværkere. Får bestyrelsen en ansøgning om til eller-ombygninger vil der automatisk blive udleveret en sådan skrivelse.

 Næste gang det regnede voldsomt blev ristene besigtiget for at vurdere, om det havde hjulpet, og det havde det i høj grad. I den forbindelse vil jeg lige sige en stor tak til Gert Lusty i nr.42 for det kæmpe stykke arbejde med egenhændigt at rense brønden på den snoede midtersti op.  Den var tilstoppet helt op til risten, indholdet var nærmest sammenvokset, således at det måtte brækkes i mindre stykker for at kunne komme op. Det tog Gert 5-6 timer og mange trillebøres bortkørsel. Det var en heltedåd!

 I den sammenhæng må vi se i øjnene, at nogle af vores regnvandsbrønde er sunket, således at selve risten ligger 20-30 cm. under vejoverfladen. Dette gør sit til, at alt hvad der ligger i nærheden havner ved risten og derefter ender nede på bunden. Desuden er der en rist ved sydskrænten, som er defekt. Der mangler et hjørne, og det kan være farligt. Jeg har talt med Nordkysten om dette. De kan først reparere sådanne skader til foråret, da der skal benyttes asfalt som kræver en vis temperatur. En ny rist, ny krave og en hævning af asfalten op til gadeniveau koster mellem 2.000 og 3.000 kroner.

Der er en håndfuld riste, som ligger meget lavt.  (billede nr. 8 defekt rist)

 Endnu et projekt stod for døren. Vi havde længe ment, at det var nødvendigt at få gennemset alle kloakrør under Jellerød Have. De har ligget der i mange, mange år, og vi var efterhånden enige om at vi bor på en tikkende bombe. Derfor blev to firmaer kontaktet med henblik på en gennemfotografering for at fastslå allerførst: hvordan var rørenes tilstand?  Det sidste firma forlangte bedre kort over rørføringen, så turen gik til kommunen for at bede om tegninger. Lykkeligvis ramlede jeg ind i Niels Munk på Teknisk Forvaltning som kunne meddele, at alle kloakrør i J.H. tilhører kommunen, og følgelig ligger vedligeholdelsespligten hos dem. Det eneste vi selv er økonomisk ansvarlige for er det stykke rør, der går fra brønden i gården og ud til ledningen i stien. Fra at have troet at vi stod med en stor udgift, forsvandt denne som dug for solen. Niels Munk er til stede i aften og vil vise tegninger og fortælle om kommunens fotografering af vores kloakrør.

 Vandet fra kildevældet i sydskrænten har i flere år løbet ned og ud på vejen og dér dannet en veritabel sø. Dette kunne være farligt om vinteren, hvor søen blev til en skøjtebane . Vi var nødt til at handle. Bestyrelsen blev enig om at ofre de penge det nu måtte koste. Efter møder og diskussioner med Teknisk Forvaltning om ansvaret for skrænten måtte vi bøje os for kommunens dom: Skrænten tilhører Jellerød Have – derom hersker ingen tvivl – så denne udgift var vi nødt til selv at tage på os.

 Flere firmaer blev kontaktet, og et par stykker kom og gav tilbud. Spørgsmålet var hvilket firma som indgav størst tillid. Det endte med at Mogens Kruse Petersen fra firmaet Nordkysten var den som virkede mest overbevisende. Vi fik en overslagspris og sagde ja til Nordkysten. Når vi kommer til regnskabet, vil I se, hvad det kom til at koste. Pengene havde vi stående på budgettet. I løbet af foråret skal det vise sig, om arbejdet er ordentligt gjort.

 Først forsøgtes der med en gennemspuling. Hvis det var lykkedes, havde man sparet rørlægningen.

Men desværre var de gamle rør sunket og derefter knækket. I gamle dage lagde man cementrør med åbninger pr. løbende meter til vandafledning. I dag bruges der plastrør med mange små huller, og disse rør knækker ikke. Det vil sige, at de fremover kan spules igennem fra udløbet i den store brønd og hele vejen gennem de perforerede rør.

 Bestyrelsen overvejede, om vi skulle vente med opgaven og tage det med på generalforsamlingen som forslag til afstemning, men vi enedes om at se at komme i gang inden en måske lang frostperiode med spejlglat vej til fare for alle satte ind.  I anden uge af januar i år var arbejdet færdigt.  (billeder nr. 6, 7,8,9,10,11,12,13,14)

 Fra kildevældet til trailerplads er der ikke så langt. På generalforsamlingen sidste år blev det jo besluttet, at vi skulle udvide vores trailerplads.

Der er efterhånden er en del trailere i J.H., og da bestyrelsen (og sikkert en del beboere uden trailer) finder de skæmmer vores område – rent bortset fra at de tager plads op for biler – besluttede vi at udvide trailerpladsen fra tre steler til seks. Vores nye altmuligmand, (han sørgede også for flis omkring træerne) Svend Dokkedal, kom og så på det. Vi blev enige om at fjerne noget af kanten indvendigt på pladsen. Der bliver lagt grus og sten, derover et lag filt, som holder ukrudt borte. De eksisterende steler og de nye bliver støbt i jorden, og låseaggregatet bliver forstærket, så de ikke lige kan skrues af som de gamle.

Herefter begyndte endnu en slåskamp. Denne gang med postvæsnet for at få dem til at flytte depotet, som nu stod voldsomt i vejen.  Det var de ikke meget for. Vi bad om at få oplyst, hvornår man havde fået tilladelse til at placere depotet hos os?  Var der noget skriftligt? Har man pligt til at have dem stående (nej), Hvem er ansvarshavende m.h.t. depoter?   (billede nr.15,16)

Der findes ingen aftale, vi er aldrig blevet spurgt så vidt posten ved, vi har ikke pligt til at huse dem og chefen for postdepotet fik vi aldrig et navn på. Det gik der to tre uger med, hvorefter vi sagde, at enten flyttede de dem eller også ville vi sige nej til at have dem i J.H. Det endte med, at de flyttede dem midlertidigt, og vi må så se, hvad de vender tilbage med af forslag.

Nu bliver der bedre plads til vores trailere, containerne vil blive flyttet, så de ses mindst muligt.

Til sidst vil der, når foråret kommer,  blive plantet noget mere omkring pladsen i yderste række mod vejen, således at de beboere lige overfor ikke skal se på to grønne containere og seks trailere.(billede nr.17)

Trailerpladsen vil være færdig i det tidlige forår; så snart der ikke er frost i jorden kan der støbes.

 Der er noget andet, vi er nødt til at se på, og det er vores stier. Enkelte steder buler fliserne, hvilket kan være et resultat af trærødder under stierne fra større træer i haverne. Jeg har fået flere henvendelser fra beboere, som er bekymrede for fliserne og i den sidste ende stierne, som var kostbare at få anlagt. Bortset fra at det er farligt – folk kan snuble over de fliser som stikker op – så ødelægger det stierne på længere sigt.

 Jeg har aftalt med vores nye gartner, at han og jeg går en tur rundt på samtlige stier, og så fortæller han mig, hvor det drejer sig om store gamle trærødder, som skubber rødderne op.

Der er så to løsninger:  træet fældes eller man får foretaget en rodfræsning. Den husejer, som ejer det ”skyldige” træ, må selv stå for udgiften. Resten af beboerne skal naturligvis ikke undgælde økonomisk for andres trærødder.

 Vi har i løbet af året set en voldsom byggelyst i J.H.; der er bygget ud og bygget til og bygget skure, gravet gårde op,, etc. etc. Dette medfører en del rod på parkeringspladserne, og det er helt i orden. Men hvad der ikke er så godt er det faktum, at nogle boligejere lader byggeaffald ligge MEGET længe – så længe, at jeg får henvendelser fra folk, som er kede af, at det ligner en byggeplads alt for længe. Skulle vi prøve at få ryddet op så hurtigt som mulige fremover?

 Husk også at sige til Jeres håndværkere, at de ikke må køre deres biler ind på stierne og ej heller på den snoede midtersti. Dette er sket adskillige gange i år, og svaret fra håndværkerne er: ”det fik vi at vide vi godt måtte”.  Det må de ikke  (billede nr.18)  i øvrigt må personbiler heller ikke køres ind.

 Noget andet er containere, som henstilles i forb. med byggeri. De skal jo til, men det er sket, at de ikke er afmærkede med lys, hvilket de skal være, og ligeledes skal de i virkeligheden anmeldes til politiet, når de bliver hensat. Og her gælder det samme som med byggerester: containerne skal stå kun i de dage de fyldes, og så fjernes.

 Vi har fået rigtig mange nye hegn, og glædeligt er det, at man nu bruger rafter. Endnu mere glædeligt er det, at folk er begyndt at plante op ad hegnene (hvilket man jo har pligt til iflg. Lokalplanen, men som i mange år ikke har været tilfældet). Det pynter i den grad på J.H. Der er stadig et par steder, hvor hegnet står nøgent – forhåbentlig bliver der også sat grønne planter op ad disse hegn.

 Vi har stadig et stort problem med hundeefterladenskaber. I februar måned blev der delt skrivelser rundt til alle hundeejere om at huske at samle op efter deres dyr. Svend og Mikkel Glahn i nr.86 fremstillede skilte til opstilling i Jellerød Have. (se billede nr.19) Alle fik udleveret en rulle hundeposer. Initiativet kom fra bestyrelsen og Annette Brock og Thomas Lembourn i nr.93 som selv har fire hunde, som de vel at mærke samler op efter. Inspirationen kom også af henvendelser fra småbørnsforældre, som er trætte af at deres børn ikke kan lege på græsset uden fare for at blive svinet til. Vi håber nu at det hjælper. Som vi skrev i opråbet: hvis ikke I selv samler op efter Jeres hund, hvem skal så???  i skrivende stund har det ikke hjulpet, ved eftersyn på den snoede midtersti er der i den grad tilsvinet på græsset.  Fremover må alle beboere være efter hundelufterne og bede dem bruge pose og samle op efter deres  dyr. Det er ikke nok, at enkelte bestyrelsesmedlemmer gør vrøvl, forældre må selv være efter hundelufterne.

 D.19 september havde vi en meget vellykket frivillig fællesdag med først arbejde og bagefter fælles leg og spisning. Vejret var ikke det bedste, men det kunne ikke spolere den gode stemning. Bjarne stod for grillen, og andre havde lavet tilbehør. Der blev rejst telt, og folk hyggede sig gevaldigt bl.a med fællessang fra højskolesangbogen. Det kan varmt anbefales – ja man snyder sig selv for en god oplevelse ved at blive væk fra disse dage. I det hele taget er fællesdagene meget dejlige arrangementer, om de så er frivillige eller ej.  (billeder nr 20,21,22)

 Så kom Sct.Hans med traditionel lammestegning ved Anatolio Elkana Kronik nr.122 født og opvokset på den argentinske pampas. Vi var velsignet med et vidunderligt vejr, og mange mødte op med madkurv, stole og borde. (billeder 23,24,25,26,27).   Vi sluttede med et kæmpe bål med heks lavet af Anne-Lise, næstformand i bestyrelsen.

 I eftersommeren havde vi vores loppemarked, hvor vi skulle have haft besøg af indbyggerne i Drosselvænget. Men da de ikke meldte sig i tide, blev det ikke til noget. I år skal vi være tidligere ude og forsøge, om ikke vi kan få en form for samarbejde med dem. Det kunne tilføre vores marked nye effekter.

Der har været afholdt adskillige aftner i Jelle Kolle med interessante emner og hver gang med et stort fremmøde. Efter at Inge Petersen nr.43 i flere år har været med i forarbejdet og madlavningen er det nu Hanne Fehrmann nr.92 og Rie Henningsen i nr.56, som sørger for at fordele pligterne. Asger Lykkegaard er den, der koordinerer indkaldelserne pr. mail og telefon. Madlavningen går på omgang mellem deltagerne. Den seneste Jelle Kolle-aften i november 2005 handlede om Grønland. Det var meget spændende og trak nok den største forsamling i det år der er gået (billede nr.28)

 Vores nye gartner er: Anlægsgartner Jørgen W. Petersen, Vejenbrødvej 20 i Kokkedal. Det var blevet umuligt at samarbejde med gartner Sømod – dels var der absolut ingen kommunikation - jo det var der - men kun envejs. Vi fik aldrig svar på nogen henvendelse, det være sig pr. brev, mail. fax, telefon og til sidst ej heller pr. anbefalet brev. Sådan kan man ikke arbejde med folk. Da hans ansatte så begyndte at køre racerløb med plæneklipperen på vores græsplæner med det resultat, at disse bagefter lignede pløjemarker (billeder nr.29,30,31,32,33,34,35) og vi efterfølgende klagede og heller ingen svar fik, løb bægeret over. Vi opsagde Sømod med anbefalet brev, som vi, vel at mærke, heller aldrig fik svar på. Ydermere måtte vi rykke flere gang for at få efterårsfejet – en fejning, som indgik i hans kontrak. Da de så til sidst kom, blev der fejet grus og småsten op på bilerne med deraf følgende ridser. En beboer har stadig ikke afklaret sagen med Sømod. Da den første sne kom i december, fik vi ingen snerydning, dette til trods for at kontrakten løb året ud og Sømod stadig formelt var engageret i J.H.

 Jeg har naturligvis indskærpet overfor den nye gartner, at der ikke må fejes brutalt

Nu er det spændende, hvordan det forløber med Jørgen W.Petersen: Ingen kan garantere noget, men vi er nødt til at prøve et sted. Det springende punkt kan blive snerydningen.

 Bestyrelsen ved egentlig ikke rigtigt, hvad beboerne forventer/forlanger, når det kommer til rydning, saltning, grusning. Derfor er emnet taget med under evt. i aften. Vi ønsker at få en rettesnor m.h.t., hvor meget vi skal bruge på snerydning. Faktisk er jeg personligt i et vakuum. Jeg har ikke den mindste fornemmelse af, hvad der forventes.

 Udvalgenes arbejde i året der gik:

Beplantningsudvalget: Lizzi Worm 101 og Anne-Lise Marcussen 75

Har stået for, at sydskrænten nu er ved at blive beplantet. Efter at kildevældet er lagt i rør, er det muligt at få plantet . Lizzi og Danielle vil sammen finde ud af, hvad der skal plantes omkring trailerpladsen

Bladudvalget: Anne-Lise Marcussen 75 og Morten Qvist Fog 46

Elkana Kronik 122 sætter bladet op. Man tilstræber tre årlige udgivelser. Morten Qvist Fog (suppleant i bestyrelsen) har fået fat i en annoncør til bladet. Dette kan dække en del af udgiften. Nå dette sponsorat udløber i løbet af dette år, har Bjarne Sander skaffet en endnu bedre kontakt – nemlig en ejendomsmægler, som er villig til at betale hele udgiften til trykning af Orientering mod en annonce i bladet.

Festudvalget: Bjarne Sander 33 og Danielle Angelo 73

1. Fastelavn i februar
2. Frivillig fællesdag i maj + spisning
3. Sct. Hans
4. Loppetorv

Legepladsudvalg: Snus Glahn 98, Bjarne Sander 33 og Danielle Angelo 73

Arbejder videre med at forbedre legepladsen

Idéudvalget:Ragnhild Dissing 118, Margit Eriksen 9, Anne-Lise Marcussen 75 og Martin Hvingtoft 7

Kommer i aften med forslag til fællesarealet og en årlig legedag.

Fællesdagsudvalget:Bjarne Sander 33, Peter Sund 123 og Danielle Angelo 73

Arrangerer to fælles arbejdsdage om året, den ene betalt og den anden frivillig. Begge dage involverer også festudvalget, da der indgår spisning, vin og andre drikkevarer i disse arrangementer. Den frivillige dag har vist sig at blive en stor succes, dels er arbejdslysten intensiveret, dels er sammenkomsten til middag i det grønne overordentlig fornøjelig.

Stiudvalget: Peter Sund (123)og Danielle Angelo (73)

Jellerød Haves mest populære udvalg. Hvert år er vi ventet med længsel når beboerne har været ude at luge, klippe og feje omkring deres huse.
De står ret med kosten ved side, når udvalget kommer på inspektion… Udvalget er enigt om at det der før var en tung pligt er blevet til en ren fornøjelse

Træfælderudvalget:Asger Lykkegaard 75 og alle træfælderne

Asger Lykkegaard har efterhånden en gruppe på 13-14 personer som vil være med til at fælde træer. Bl.a. Svend Glahn som optræder som Terminator himself med sin motorsav og sveddryppende lægger det ene træ ned efter det andet. Andre saver grene af og fylder brænde i skuret til Sct. Hans bålet eller kører traktorlæs hjem til deltagernes brændeovne. Alt dette er med til at skære ned på vores gartnerudgifter, samtidig med at det giver folk i J.H. mulighed for hyggeligt samvær om et stykke arbejde og til at få noget gratis brænde med hjem til pejsen. En ny opgave er balancebomme til fællesarealet til de lidt større børn.

Stibelysningsudvalg:  består af John Bonne  nr.24

som troligt kommer med lys til lampen når man ringer og klager over at man famler rundt i mørke på stien. Tak til John. 

 

sælger:

Hushandler i 2005. 

ny ejer:

69

Bente Mørk Holst

2005-01-01

Birthe Malling Godtfredsen

12

Karen Thisted

2005-03-01

Erik Rasmussen

84

Annelise Hermansen

2005-11-01

Chr.Lundberg/Marianne Nørregaard Nielsen

 

 

2006

 

119

Carl Holten-Andersen

2006-03-01

Per Damm

65

Pauli Johanneson

2006-03-01

Mette Byriel/Anders Esper Larsen

102

Gitte Bergø

2006-01-05

Simon A.Vaala/Trine Aaen Madsen

61

Henrik Hvass

2006-02-15

Liselotte Huusmann Nielsen

15

Kvisgaard/Lund 

2006  05-01

 Hans Jørgen Borgen

111

Svane-Lund

 2006 ?

 

  

Økonomi

Vores nye Regnskabsfører hedder Hanne Andreassen J.H.nr.105.  Hanne har en baggrund som regnskabschef i et stort firma, og vi glæder os meget til samarbejdet.

 

Lone Nymand var så fleksibel at fortsætte 2005 med, selv om hun faktisk mere eller mindre var fratrådt pr.1/1-05. Lone kan ikke være her i aften, så Helle Engelhardt vil fremlægge regnskabet for 2005, og Hanne A. vil fremlægge budget for 2006.

 

Vi siger mange tak til Lone for hendes indsats gennem årene. Tak til revisorerne Søren Lauritzsen, Helle Engelhardt og suppleanten Ulla Hanly. Tak til John Bonne, til Jens Rasted for hjælp og støtte især i sagen med DSB og Banestyrelsen, til Asger Lykkegaard for hans ihærdighed med Træfælderbanden, Til Gert Lusty for div.  Tak til Ragnhild Dissing, Martin Hvingtoft, Margit Eriksen og Anne-Lise Marcussen, som danner idéudvalget. Tak til hele bestyrelsen for året, der gik

Hermed slutter formandens beretning for året 2004

Beretningen blev taget til efterretning.

 

4.a  Forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse:

Helle Engelhardt (120) gennemgik regnskabet, da Lone Nymand ikke kunne være tilstede.

Der var et enkelt spørgsmål til nogle budgetterede beløb, som ikke var blevet brugt sidste år. Forklaringen var at arbejderne ikke kunne færdiggøres på grund af den megen frost også sidst på året.

 Regnskabet blev godkendt.

4.b        Niels Munk (3) om kloaknettet i Jellerød Have.

Niels Munk, der er ansat i Teknisk Forvaltning i Karlebo Kommune, fortalte grundigt om den undersøgelse, der er foretaget af Covi og de forbedringer, der var sket med kloaknettet i 1997 bl.a. i Jellerød Have.

Konklusionen er, at regnvandsledningerne er grundejernes ansvar, mens kloaknettet er kommunens ansvar.  Niels Munk opbevarer disse tegninger.

Beboernes eget økonomiske ansvar er følgende: stikledningerne fra brønden i gården (afløb fra køkken og badeværelse) ud til ledningen i stierne foran husene.

Måske er det en god ide at se på egne forsikringer om de omfatter disse stikledninger!)

 5.         Forslag fra Bestyrelsen:

5.1        ”Kryb-i-ly-hus” på Fællesarealet ca. 25 km2. Anne-Lise (75) fra Ideudvalget fremlagde forslaget:

Forslaget blev nedstemt med 27 stemmer imod og 16 for og 6 undlod at stemme

5.2        Renovering af legepladsen for de lidt større børn på Fællesarealet Ragnhild Dissing (118) fra Idéudvalget fremlagde forslaget:

Forslaget blev vedtaget med 42 stemmer for og 4 imod. Pris 8.500 kr.

5.3        Afholdelse af ”Store Legedag” på Fællesarealet d. 3. lørdag i august hvert år
Forslaget blev fremlagt af Anne-Lise Marcussen (75) fra Ideudvalget

Forslaget blev vedtaget med 41 stemmer for og 4 imod. Pris: 1.500 kr.

5.4        Indkøb af frugtbuske og frugttræer til Fællesarealet. Forslaget blev fremlagt af Margit Eriksen (9) fra Idéudvalget.

Forslaget blev nedstemt med 27 stemmer imod og 13 for.

5.5        Tre nye bænkesæt til Fællesarealet. Forslaget blev fremlagt af Danielle Angelo (73)

Forslaget blev vedtaget med 44 stemmer for og 4 imod.  Pris: 15.000 kr.

5.6        Grønningens/Boldbanens årlig vedligeholdelse. Forslagene blev fremlagt af Danielle Angelo (73)

Der gik koks i afstemningen, da et nyt forslag havde sneget sig ind.

Vi endte med at måtte stemme om, hvorvidt vi skal fortsætte som hidtil:

Forslaget om at fortsætte endnu et år som hidtil blev vedtaget med 36 stemmer for og 6 imod.

Bestyrelsen fik mandat til at arbejde videre med en plan som kunne gå ud på at vi vedligeholder en decideret boldbane på Grønningen og ikke alle 6000 kvadratmeter.

5.7        Hjemmeside for J.H. – nu også bestyrelsens talerør. Nedsættelse af Kommunikationsudvalg med Erik Ankerstjerne (11) og Anne-Lise Marcussen (75) og 2-3 medlemmer fra beboerne.

Forslaget blev vedtaget, og det blev vedtaget at Erik Ankerstjerne indtræder/fortsætter som webmaster, men at siden – hvis udvalget magter at fortsætte hjemmesiden på samme niveau til gavn for alle i Jellerød Have – overgår til Jellerød Have Grundejerforening, med en fra bestyrelsen som ansvarshavende redaktør. 

Udover Erik Ankerstjerne (11) indtrådte Anne-Lise Marcussen (75) fra bestyrelsen, Søren Lauritzsen (50), John Bonne  (24), Lene Holm (37) og evt. Anni Kronik (122)

Der er stadig plads til flere interesserede!

5.8        Vejstykket J.H. nr. 75 – nr. 93 gøres til § 40 vej. Bestyrelsen søger generalforsamlingen om lov til at bruge op til 10.000 kr. til forberedende undersøgelser. Forslaget blev fremlagt af Peter Sund (123) og Anne-Lise Marcussen (75)

Forslaget blev vedtaget med 46 stemmer for. Pris: 10.000 kr.

5.9        Fortsat beplantning af Sydskrænten. Forslaget blev fremlagt af Lizzi Worm (101) fra Udvalget til Sydskræntens forskønnelse.

Forslaget blev vedtaget med 36 stemmer for. Pris 15.000 kr.

6.         Forslag fra medlemmer:

 6.1       Fra Birte M. Godtfredsen J.H. nr.69 et forslag om mere lys på den snoede midtersti. Birte Godtfredsen fremlagde selv forslaget.

Forslaget blev nedstemt, men man vil arbejde videre med forslaget og finde en billigere løsning.

6.2        Forslag fra Anne Hooge og Lisbeth Rasmussen hhv. nr.48 og 49, som  foreslår at bænken ved trappen ned til børnehaven flyttes.

Forslaget blev nedstemt.

7.         Forelæggelse af budget.

Hanne fremlagde budgettet med de nye tal indføjet efter afstemningerne. Konklusionen var, at uden kontingentforhøjelse balancerer budgettet med 8.000 kr.

Hvis kontingentforhøjelsen vedtages balancerer budgettet med 57.000 kr.

8.         Fastsættelse af kontingent.

Det blev besluttet at undlade at hæve kontingentet med 400 kr. årligt. Kontingentet fastholdes. Herefter blev budgettet vedtaget (Se medsendte nye udgave af budgettet.)

9.  Valg af medlemmer til bestyrelsen:

Lizzi Worm (101) og Anne-Lise Marcussen (75) blev valgt.

Valg af suppleant til bestyrelsen:

Simon A.Vaala (102) blev valgt

10. Valg af to revisorer:

Søren Lauritzen (50) og Helle Engelhardt (120) blev valgt.

Valg af 1 revisorsuppleant:

Ulla Hanly (107) blev valgt.

11.        Eventuelt.

11.1 Spørgsmål fra nr. 109 angående vedligeholdelsespligt

Se bilag til dette referat med kommunens svar.    

11.2 Opslag på træer?

Generalforsamlingen udtrykte ønske om at bestyrelsen fortsat (varsomt) benytter træerne til opslag. Bred accept fra forsamlingen.

11.3 Parkeringsproblemer

Det blev fastslået, at man ikke kan vinde hævd på en bestemt parkeringsplads.

Uanset vejrliget må man tage de pladser der nu er ledige, det er ikke tilladt at ”spærre”

11.4 Hvilken standard for snerydning ønsker beboerne?

Det var ikke en entydig holdning beboerne gav udtryk for, men vi ser tiden an et år med den nye gartner. Bestyrelsen er klar over, at det er vort eget ansvar at sørge for, at der bliver ryddet for sne. Formanden understregede at det er en hårfin balance at holde udgiften op mod standarden.

Hermed erklærede dirigenten generalforsamlingen for afsluttet.

 Referent: Anne-Lise Marcussen    Dirigent: Carl Holten

       

2006-03-27

Bilag til spørgsmål 11.1


Spørgsmål til bestyrelsen

Hvem har ansvaret for vedligeholdelse og reparation af murværk og vindskeder, som i forhaven er muren til naboens redskabsrum, og ved terrassen i baghaven er muren til naboens stue?

Her er ikke tale om senere udbygninger til husets redskabsrum, som efter min mening må være ejerens ansvar.

Se i øvrigt nedenstående tegning.

Eric Sørensen
Jellerød Have 109

 

Kommunens svar til grundejerforeningen:

Kære Danielle Angelo

Ansvaret for vedligeholdelse har ejeren af den ejendom, som ydervæggen byggeteknisk tilhører - med andre ord hvor væggen udgør begrænsningen af boligen eller udhuset.

Såfremt der skal udføres bygningsvedligeholdelse, som kræver adgang fra naboens areal, skal dette jvfr. byggelovens § 12 principielt adviseres over for naboen med 14 dages varsel.

Jeg håber at dette er svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen

Annelise Tome